Om Slow Food Fyn

Fyn er Danmarks køkkenhave
På Fyn har vi en lang og rig tradition for at dyrke fødevarer af en høj kvalitet, tænk bare på de mange frugtplantager. Det er på Fyn, at du finder modertræet til Filippa æblet, vi har rygeosten, der er et unikt fynsk produkt, de fynske bryggerier producerer noget af Danmarks bedste øl, og vinder priser både herhjemme og i udlandet. Dertil kommer, at vi på Fyn er velsignet med en række dygtige kokke og kreative ildsjæle der driver nogle af Fyns, og Danmarks, bedste restauranter.

Fra Nyborg til Middelfart og fra Bogense til Ærø finder man fødevareproducenter der med lyst og stort engagement bestræber sig på at fremstille kvalitetsprodukter i harmoni med miljø, dyr og mennesker.

Så vi har rigtig meget at være stolte af på Fyn, og i Slow Food Fyn vil vi sætte fokus på det gode håndværk, på værdien i at have en rig og levende madkultur og på glæden ved at indtage et godt måltid sammen.

Vi arbejder for at bringe producenter og “medproducenter”, som det hedder på Slow Food’sk, sammen bl.a. ved at tage ud og besøge producenterne for, med egne øjne, at se hvor vores mad kommer fra, og hvordan den bliver produceret.

SLOW FOOD FYNs fokus er på kvalitet, ansvarlig fødevareproduktion og glæden ved dejlige måltider så vidt muligt baseret på gode fynske råvarer, som vi har i så rigt mål.

Vores erklærede mål er:

  • at identificere kvalitetsfødevarer, produktionsmetoder og tilberedelse, der er knyttet til Fyn – med ønske om at bevare denne særlige diversitet – og fremme disse produkter.
  • at sammenkæde etik og nydelse og værne om retten til nydelse af kvalitetsmåltider, respekt for livets rytmer og harmoni med naturen.
  • at sætte fokus på emner der er forbundet med fødevarer med kulturel værdighed og velsmag.
  • at fremme biodiversiteten, herunder opsamling af viden om truede planter, dyr og produkter som kan indgå i “Smagens Ark” et verdensomspændende projekt, der har til formål at bevare unikke, oprindelige produktioner indenfor et begrænset geografisk område. Se mere på http://www.slowfoodfoundation.com/ark
  • at indgå i en konstruktiv debat om vores fødevareproduktion for at forsvare og beskytte biodiversiteten og bevarelsen af den fynske kulinariske arv.
  • at etablere relationer og samarbejde med offentlige instanser, gastronomiske sammenslutninger, producentorganisationer, foreninger eller sammenslutninger der værner om miljøet, skoler og uddannelsesinstitutioner, kommunikationsbureauer…. m.fl, der kan bidrage til udviklingen af bæredygtigt jordbrug og viden om fødevareproduktion.
  • at opretholde samarbejdende relationer til andre convivia.
  • at engagere vores medlemmer.

Du kan orientere dig om kommende arrangementer her. Husk også at tilmelde dig vores nyhedsbrev.