Besøg på Mikkels Chokoladefabrik

Mikkel Friis-Holm er i den absolutte verdenselite indenfor chokolade, med stribevis af guld- og sølvmedaljer i internationale chokolademesterskaber. Nu har han realiseret en gammel drøm om at åbne sin egen chokoladefabrik, i Hvalsø på Midtsjælland. Også Peter Svenningsen der vandt guld for sin mørke, fyldte chokolade ved World Chocolate Awards i London i 2014, finder vi i lokalerne i Hvalsø.

Hidtil er chokoladen blevet fremstillet i Frankrig med Mikkels omhyggeligt udvalgte cacaobønner, som han selv rejser ud og opkøber hos de små producenter i Nicaragua, Guatemala og Honduras.

Nu skal produktionen til Danmark, og maskinerne er næsten kommet på plads, og produktionen kan begynde, og vi kan ikke vente længere, så vi vil være blandt de første, der kommer til at se, hvordan det foregår. Det er den 7. juni klokken 11.

Mikkel viser rundt, og forklarer i et par timer, og har man lyst til at blive på landet, så spiser vi fælles frokost hos Gunnar, som er en af initiativtagerne til Dumpedal Æblelaug, og som var souschef på Godt i Gothersgade i København, dengang de havde en Michelinstjerne. Han er en af de stærke lokale fødevarekræfter, og vil gerne lave mad til os på Gro-Akademiet på Hvalsø station, et socialøkonomisk projekt, som er ved at blive lavet til café, fødevareselskab m.m. Han vil, sammen med arkitekt Sille, fortælle os om hvad det er, de har gang i.

Besøget hos Mikkel koster 50 kr. inklusiv smagsprøver for medlemmer af Slow Food eller af Madpublicisterne, ikke medlemmer koster 75 kr. Billet købes på https://billetto.dk/da/events/mikkels-chokoladefabrik.

Frokosten hos Gunnar koster 150 kr. og består af lam med ukrudt og mælkebøttesmør, samt “noget” med ramsløgsblomster m.m. Billet købes på https://billetto.dk/da/events/frokost-hos-gunnar

Arrangementet sker i fællesskab med alle Slow Food convivia i Danmark og Danske Madpublicister.

Sidste tilmelding er torsdag den 4. juni.

Det foregår søndag den 7. juni klokken 11-13, frokost fra 13-15 ca. Vi mødes på Roskildevej 11, 4330 Hvalsø.