Årets gang i vingården

92

Har du smagt ægte danskproduceret vin? Hvis ikke så har du chancen nu, når Slow Food Fyn besøger Skaarupøre Vingård på Sydfyn. Det foregår søndag d. 10. august, og på programmet er en tur i vinmarken, vinsmagning og picnic. Se flere detaljer nederst på siden.

Skaarupøre Vingård indehaves af ægteparret Carsten Andersen og Bente Rasmussen og er beliggende nordøst for Svendborg på Sydfyn, et område der engang var kendt som et af Danmarks bedste frugtområder. Nu er frugttræerne væk men erstattet af vinplanter. Takket være områdets lune klima og de mange solskinstimer, kan det lade sig gøre at dyrke druer af en høj kvalitet.

I 2002 blev de første 100 stokke plantet, 50 røde af sorterne Rondo og Regent og 50 grønne af sorterne Zalas Perle og Orion. Siden blev der eksperimenteret med dyrkning og fremstilling af vin.

Fra 2006-2009 blev der yderligere plantet 1100 stokke af sorterne Solaris og Zalas Perle og i 2010 var de første flasker klar til salg.

Carsten og Bente dyrker deres vin ud fra en økologisk tankegang og ud fra principperne i Cittaslow. Der arbejdes med vedvarende optimering af kvaliteten både gennem dyrkningen af druerne og i processen omkring vinificering.

Under rundvisningen vil vi komme hele vejen rundt om processen fra drue til vin. Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs også under den efterfølgende vinsmagning. Dernæst breder vi vores picnic tæpper ud på jorden mellem vinrankerne, og indtager den medbragte frokost. Drikkevarer kan købes i gårdens egen butik.

Der er bestilt godt vejr. Skulle det alligevel finde på at regne, har vi mulighed for at rykke indendørs i Vintønden.

———————————————————

Hvornår: Søndag d. 10. august, kl. 10.30 – ca. 14.

Hvor: Skaarupørevej 28, 5881 Skaarup.

Pris: 150 kr. pr. person. Børn er gratis. Betaling kontant på dagen. Bindende tilmelding til kontakt@slowfoodfyn.dk senest d. 7/8.

Husk at medbringe picnictæppe, madpakke og fornuftigt fodtøj.